web analytics

Nintendo Switch – Nintendos nya spelkonsol

Nintendo Switch

Idag släpptes nyheten om Nintendos senaste spelkonsol. Den kommer att heta Nintendo Switch och ska enligt Nintendo släppas i mars 2017.

Så här funkar Switch

Enligt dom officiella bilderna och trailern så blir Nintendo Switch en riktigt flexibel sak. Den kopplas till TVn via en dockningsstation och funkar då som en klassisk konsol. Nintendo Switch går att tas med liknande en Nintendo Game Boy / DS och liknar då Wii U handkontrollen med skärm och knappar allt i ett. Nytt är också att kontrollerna till både vänster och höger sidor på skärmen kan tas bort. Nintendo Switch får då skärmen och kontrollerna var för sig och stödjer till och med att 2 personer kan spela tillsammans.

Spelutvecklare som visat stöd för konsolen

Nintendo meddelar samtidigt att ”Utvecklare kommer ha stor frihet att utveckla spel till denna spelkonsol.” Activision, BANDAI NAMCO, CAPCOM, Codemasters®, Electronic Arts, SEGA Games och UBISOFT är några av de utvecklare som visat sitt stöd för Nintendo Switch.

Enligt informationen på Nintendo.se kommer ingående detaljer att släppas närmare releasen i mars. En sak vet vi redan och det är att hårdvaran drivs av NVIDEA Tegra.

Nycklarna, mobilen och Nintendo Switch?

När jag kollar första filmklippet om Switch så känns det nästan så. Att Nintendo ska få mig att ha med Switchen som en lika naturlig del som min mobil.

Klicka här för att se trailern.

Ha det gott!

/PappaTipsa