web analytics

Amiga 500 med Worms, IK+ och SuperFrog!

Amiga 500 joysticks

I helgen passade vi på att köra igång vår gamla Amiga 500. Den hade inte varit startad på minst 15 år, men funkade precis som förr.

Vi spelade bland annat Worms, IK+ och Superfrog. Barnen gillade Worms och Superfrog. Dom spelen gillar jag också, men det var gamla favoriten International Karate+ som jag hann spela mest!

International Karate Plus (IK+)

Amiga 500 spel international karate plus
International Karate plus (IK+)

IK+ spelade jag redan på Commodore 64. Ett enkelt spel, men samtidigt riktigt svårt att bemästra. Reglerna är simpla, det är vinna eller försvinna i en match Karate som gäller. Använd F1-F2 tangenterna (har jag för mig) för att välja en eller två spelare. Med dom andra F-tangenterna eller siffertangenterna går det att köra spelet i olika hastigheter. Testa turbo läget som är hysteriskt roligt och du kommer skratta så du trillar av stolen. Allt går då i extra högt tempo.

Worms

Amiga 500 spel Worms
Worms – det första och bästa!

Det klassiska spelet som nu är över 20 år gammalt. Roligare spel får du leta efter. Varje lag består av 4 maskar och när spelet startar så har varje mask 100 poäng / HP i liv. Den som har liv kvar och slår ut dom andra lagen vinner. Klart roligast är det att spela med minst en kompis. Har du också växt upp med att spela Worms, då kan du säkert redan flera av replikerna som maskarna kör med – ”Just you wait…” är ett av ljuden. Det finns en hel del nyare Worms spel också, men det här är det bästa som jag testat.

Superfrog

Amiga 500 spel SuperFrog
SuperFrog

Superfrog påminner lite som Segas Sonic. Det är ett plattformsspel där du ska samla ihop mynt för att kunna ta dig till nästa bana. Ett kul spel som gjort comeback senare år på andra plattformar. Bland annat fanns det en sväng till Android, men verkar nu vara borttaget från Google play.

Har du en Amiga liggandes, plocka då fram den och kör igång direkt!

Ha en bra söndag!
/PappaTipsar